В області стартувала оптова торгівля новорічними деревами

, КП

10008У восьми лісгоспах та у парку «Веселі Боковеньки» на Кіровоградщині розпочали оптову торгівлю новорічними ялинками. Які дерева користуються попитом та коли почнуться новорічні ярмарки, «КП» розповіла начальниця обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко.

Лісівники вже продали 17 тисяч 500 дерев. Зараз їх купують оптові споживачі. Загалом цього року планують продати близько 32 тисяч ялинок і сосен.

– Заготівлю проводимо виключно під наявного споживача. Ціни залежать від розміру. Найбільше попитом користуються метрові дерева і до двох метрів. Частіше за все купують сосну кримську, вона довше стоїть у теплі, у неї голка більш довша і зелена. До метра сосна кримська коштуватиме в середньому 85 гривень, від метра до півтора – 95 і так далі, – каже Наталія Ревенко.

У роздріб ялинки й сосни продаватимуть на ярмарках обласного й районних центрів із 19 грудня. Дерева маркуватимуть спеціальними етикетками. На лісових ярмарках новорічні дерева коштуватимуть трохи дорожче, ніж у лісгоспах.

– Ми щорічно проводимо біля приміщення нашого обласного управління передноворічні лісові ярмарки, цей рік не вийняток. Із 19 до 29 грудня включно кожного дня торгуватимуть. Ціна буде трохи вища, враховуючи витрати на доставку. Але це буде в межах 10-15 гривень, – коментує начальниця лісового господарства.

Лісівники нагадують, за незаконну вирубку дерев передбачена відповідальність. Розмір штрафу залежить від місця скоєння незаконної вирубки та діаметра дерева, яке знищили. Накладають штраф від 246 гривень і вище. Повторне знищення дерев карається обмеженням або позбавленням волі.

– Краще прийти на новорічні ярмарки і придбати ялинку від виробника або звернутися безпосередньо в наші структурні підрозділи, – додає Наталія Ревенко.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner