НКРЕП затвердила нові тарифи абонентам «Дніпро-Кіровоград»

,

08211Тарифи на водопостачання та водовідведення для абонентів обласного комунально-виробничого підприємства «Дніпро-Кіровоград» зростуть майже на 15% для приватного сектору та майже на 11% – для багатоквартирних будинків.

Розцінки вже затвердила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Наберуть чинності тарифи після оприлюднення їх у газеті «Урядовий кур’єр».

Ціна за кубометр стане єдиною як для приватних домоволодінь, так і для багатоквартирних будинків і складатиме 28 гривень 68 копійок.

Відтак у приватному секторі (у випадку наявності послуг водопостачання та водовідведення) – зростання відбудеться на 14,8%, для абонентів багатоквартирних будинків – на 10,7%.

У підприємстві зазначають, перегляд тарифів, з-поміж іншого, зумовлений інфляцією, зростанням вартості реагентів, цін на електроенергію, запчастини й інші послуги, а також підвищенням рівня оплати праці та необхідністю погашення кредиту Світового банку.

– Основними причинами – є здорожчання складників, – коментує Олександр Головченко, заступник генерального директора з комерційних питань «Дніпро-Кіровоград». – Тобто, подорожчання реагентів, хлору. У минулому році майже вдвічі зросла ціна на хлор. Була дуже складна ситуація з хлором в Україні. Так само зростає мінімальна заробітна плата, вартість електроенергії... І ці всі складові призводять до того, що має дорожчати і вода. Для субсидіантів таке подорожчання взагалі буде непомітним. Адже сума субсидій прив’язана до доходів домогосподарства. Якщо доходи не зростають, то субсидія зросте і покриє це підвищення тарифу. А людям, які більш заможні, які можуть оплачувати комунальні послуги, яким субсидія не призначається, не відчують, я сподіваюся, такого підвищення.

 

текст: Ірина Іванова, Алла Зейферт

e-max.it: your social media marketing partner