З екс-нардепа Лозінського, засудженого за убивство жителя Голованівського району, суд зняв судимість

,

1120Дніпровський райсуд Києва достроково зняв судимість із колишнього народного депутата від «Батьківщини» Віктора Лозінського. Останнього, нагадаємо, засудили за вбивство у 2009 році жителя Голованівського району Валерія Олійника. Ухвала суду датована 6 травня, повідомляє «Уніан».

Згідно з документом, Віктор Лозінський звернувся до Дніпровського райсуду Києва із заявою, в якій просив зняти з нього судимість за вироком цього суду від 20 квітня 2011 року, зміненого ухвалою Апеляційного суду столиці від 26 березня 2012 року та ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 1 березня 2013 року.


На судовому засіданні екс-нардеп пояснив, що, хоча законом «Про Національне антикорупційне бюро України» №1698-VІІ внесені зміни до статті 91 Кримінального кодексу про заборону зняття судимостей до закінчення визначених статтею 89 Кримінального кодексу термінів у випадках засудження за умисні тяжкі, особливо тяжкі та корупційні злочини, проте він має право на дострокове зняття судимості, оскільки положення частини 2 статті 91 Кримінального кодексу, які погіршують його становище, на нього не розповсюджуються, бо не мають зворотної дії в часі.


Прокурор виступив проти задоволення клопотання, посилаючись на його необгрунтованість і відсутність підстав, однак суд прийняв рішення на користь Лозінського.


У матеріалах суду зазначається, що діяльність Лозінського після відбуття покарання з 6 квітня 2016 року по теперішній час спрямована на створення і роботу нових підприємств, організацію виробництва. Зокрема, сказано, що, відповідно до характеристики Голованівської селищної ради Кіровоградської області від 15 березня 2019 року, Лозінський з 7 квітня 2016 року зарекомендував себе винятково з позитивної сторони, створив агрофірму «Вітчизна-Агро», є засновником і власником ще декількох підприємств на території Голованівського району.


«За цей час неодноразово надавав волонтерську допомогу бійцям у зоні АТО, за що має численні подяки від благодійних фондів, Національної спілки ветеранів і учасників бойових дій у зоні АТО, військового комісара Волноваського районного військкомату», – йдеться у матеріалах суду.
Також зазнається, що Лозінський неодноразово надавав благодійну допомогу освітнім, спортивним і дитячим закладам, релігійним громадам, сім’ям загиблим у зоні АТО та в Афганістані, бере активну участь у роботі ветеранських організацій району, постійно надає їм матеріальну підтримку.


На переконання суду, після відбуття покарання Лозінський своєю зразковою поведінкою і сумлінним ставленням довів власне виправлення.


Нагадаємо, у квітні 2011 року Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі. Згодом Вищий спецсуд із цивільних і кримінальних справ зменшив йому покарання до 10 років ув’язнення. А в червні 2014 року Бориспільський міськрайсуд Київської області за клопотанням захисників засудженого ухвалив рішення звільнити Лозінського з колонії через хворобу.


У квітні 2016 року Апеляційний суд Київської області визнав правомірним і залишив без змін це рішення. Лозінський покинув виправну колонію у зв’язку з умовно-достроковим звільненням за рішенням суду.


Нині Дніпровський райсуд Києва задовольнив клопотання Віктора Лозінського і зняв із нього судимість. Однак ухвалу можна оскаржити в Київському апеляційному суді.

 

фото: архів «КП»

e-max.it: your social media marketing partner