Озброєний до зубів «Правий сектор» із Дніпропетровська захопив завод у Долинській (ОНОВЛЕНО)

,

1147Свій напад сподвижники Яроша пояснили необхідністю знищити фінансово-економічну базу терористів(!) районного масштабу, а тому ледь не вивезли з підприємства півтора мільйона гривень.

Про напад на завод у Долинській повідомив офіційний сайт «Правого сектору». Там ішлося про те, що відповідальний за так звану акцію спецпідрозділ «Січ». Його дев’ятеро бійців у камуфляжній формі та балаклавах о п’ятій ранку увірвалися на підприємство, вибили двері, вистрелили в стелю, поклали на підлогу охоронців і пообіцяли, що все буде гаразд, якщо ті добре поводитимуться. На місце в терміновому порядку виїхали правоохоронці. Почалася антитерористична операція. Нею керував начальник СБУ області Сергій Шульга.

Як розповіли «КП» очевидці, на найвищих точках підприємства «Правий сектор» розмістив снайперів. Згодом правоохоронці вилучили у нападників цілий арсенал зброї – 7 пістолетів, два автомати, дві гвинтівки, ручну гранату, дві гранати РГД-5. Кажуть, серед вилученого був і «Борз» з глушником – це так званий саморобний чеченський пістолет-кулемет. Інша частина зброї була в автівці – набої, оптичний приціл, димова шашка, бронежилети...

Знайшли у представників спецпідрозділу «Січ» і гроші – майже півтора мільйона гривень. Вони належать підприємству.

Нині усі дев’ятеро нападників затримані. Кожен із них знаходиться окремо один від одного. Їм інкримінують розбій та протиправне заволодіння майном підприємства.

За словами самих злочинців, приїхали вони з Дніпропетровська, а гроші забрали, щоб купити бронежилети для військовослужбовців. Як з’ясувалося, чоловіки до військової служби жодного стосунку не мають і є цивільними.

1150
1152
1148
1149

За віком вони старше 30 років, з усього видно, що добре підготовлені та, мають досвід проведення аналогічних операцій. Екіпіровка на них була вищого класу. Лише один оптичний приціл коштує в районі 15 тисяч гривень, кажуть спеціалісти. Більше того їхній лідер навіть показав посвідчення адвоката.

– Вони до останнього вели себе розкуто та зухвало. До моменту, коли їх, як мовиться, «прийняли». Під час переговорів зі співробітниками СБУ, а потім і міліції, їхній лідер постійно комусь телефонував. Спочатку казав «чекайте дзвіночка з Києва», а під час чергової бесіди по телефону стверджував «Що нам робити? Нас можуть заарештувати!» та «Нас зливають!», – розповів голова облдержадміністрації Олександр Петік.

А вже наступного дня, у четвер, дніпропетровська група підтримки «Правого сектору» заявила про намір пікетувати прокуратуру області. Мовляв, чинний прокурор Сергій Жолонко – «невідлюстрований прихвостень регіоналів».

– Отже завтра (у четвер – ред.) їдемо виносити Жолонка – Штаб нацзахисту і «Правий сектор» висунули вимогу його зняття, яка має бути завтра втілена в життя. Кажуть, у Кіровограді не було такого Майдану, як у Дніпрі. Значить буде…, – попередив на своїй сторінці у Фейсбук Андрій Денисенко.


e-max.it: your social media marketing partner