Чотириста кілометрів автостопом: Підліток із Помічної втік із дому, щоб побачити кохану

, Олена Сідорова

02494Восьмикласник Єгор із Помічної Добровеличківського району втік із дому, аби зустрітися з коханою Діаною з села Плоске Броварського району, що на Київщині. Автостопом хлопець проїхав майже чотири сотні кілометрів, бо скучив! Утім щастя від зустрічі було недовгим – поліцейські оперативно розшукали підлітка і повернули батькам, які вдома не знаходили собі місця.

Повідомлення про зникнення неповнолітнього надійшло до Броварського відділу поліції від колег із Кіровоградщини 17 березня.

– Удома сказав, що йду на тренування з футболу, а сам зібрав речі і пішов за місто. При собі мав десять гривень і майже розряджений телефон. Вийшов із Помічної, почав зупиняти машини. Довезли мене до Києва кілька машин – в основному далекобійники. Довго довелося ще йти пішки. Дуже змерз, бо поїхав в осінньому одязі. Надвечір приїхав до неї, вона була в шоці, – ділиться­ пригодами з «КП» Єгор.

Про Діану хлопець розповідає з захопленням. Каже, знає дівчину вісім місяців. Познайомилися в інтернеті, через три тижні запропонував зустрічатися і вона погодилася. З того часу закохані щодня за телефонними розмовами проводять по кілька годин.

На такий вчинок хлопець наважується не вперше – 21 січня так само втік до коханої.

– Тоді я її попередив, що приїду, але вона не повірила. А я стримав своє слово, – констатує Єгор. – Хотів на 14 лютого, але захворів. Діана дуже симпатична, хороша і доб­ра. Впевнений у тому, що це любов.

Перший раз школяр провів із коханою аж три дні. Втім нині його знайшли оперативніше – буквально за кілька годин після приїзду на Київщину помічнянського Ромео розшукали поліцейські ювенальної превенції і забрали до відділку.

– Коли приїхав до Діани, увімкнув телефон і подзвонив татові, щоб сказати, де я. І вже вночі він приїхав за мною, – додав Єгор.

Правоохоронці провели з неповнолітнім профілактичну бесіду, пояснили, до яких наслідків можуть призвести такі вчинки й повернули додому.

Аналогічну виховну розмову з сином мали і батьки. Мама Єгора – Вік­торія – каже, не проти, щоб діти зустрічалися. Аби робили те не таємно.

– Ми проти того, щоб він нам нічого не говорив. Дорогою могло статися що завгодно. Звичайно, ми хвилювалися,­ – зізнається­ Вікторія. – Ми не забороняємо їм зустрічатися, це їхнє перше почуття, яке не можна руйнувати. Батьки Діани спочатку були проти – дів­чинка плакала, сумувала, але зараз усе налагодилося. Ще раніше ми з Єгором домовлялися,­ якщо в нього будуть хороші оцінки в школі, то влітку з батьком поїде до Діани. Але він не витримав і гайнув сам. Він не черства дитина, культурна. Показував фотографію дівчини – вона гарненька, чорнява, справжня україночка. Головне, щоб йому подобалася.
e-max.it: your social media marketing partner