У третьому полку відкрили надсучасний інтерактивний музей війни

, Олена Сідорова

02239На території третього окремого полку спеціального призначення в обласному центрі відкрили кімнату бойової слави, аби увічнити пам’ять тих, хто загинув на сході. Оновлений музей уже прийняв понад три сотні відвідувачів. Запис на екскурсії продовжується.

– Музей створили ще у 2012 році, але він мав зовсім інший формат. Тоді в реалізацію ідеї вкладалися двоє людей – підполковник Сергій Лисенко і підполковник Сергій Сєнчев, – розповідає командир полку, полковник Олександр Трепак. – На жаль, хлопці загинули на війні, але на згадку про них ми зберегли одну експозицію фактично у тому вигляді, в якому вони її заклали.

В експозиції збереглися­ портрети всіх командирів полку за 55 років існування військової частини, символіка та напис: «Двічі не вмирати».

Повну реконструкцію музею здійснювали протягом минулого року коштом міжнародного фонду «Відродження». Над утіленням проекту працювали спеціалісти столичного музею імені Шевченка та самі військовослужбовці.

Основою музею стали експонати, пов’язані з подіями на сході. Окремі виставкові зали присвятили обороні Донецького аеропорту та полеглим 47 героям полку. Також зберегли експозицію про місію в Афганістані.

Згодом на території військової частини планують зробити й відкриту виставку трофейної військової техніки, яку військовослужбовці захопили в боях.

На екскурсію до оновленого музею можуть потрапити всі охочі – як індивідуально, так і групою до двох десятків осіб. Музей працює щодня з 10:00 до 16:00 без перерви та вихідних. Запис на екскурсію обов’язковий, з собою необхідно мати документи, адже на територію військової частини діє пропускна система. Додаткову інформацію можна отримати у будні з 10:00 до 16:00 за телефоном: (066) 507-54-07.

 

0223702236

 

фото: третій полк, КП

e-max.it: your social media marketing partner