Диво під подушку: «КП» і друзі стали «миколайчиками» для вихованців інтернату

,

01773Конструктори, пазли, кольорова мозаїка, настільні ігри й книги… Усе це завдяки небайдужим друзям «КП» передала у день Святого Миколая вихованцям Рівнянської школи-інтернату у Новоукраїнському районі. А разом із тим – тепло добрих сердець, які постійно підтримують редакційні проекти.

«Добрий день!» – в один голос вітали гостей вихованці інтернату в актовій залі, куди усіх запросили на святкову виставу. А вже там, на сцені, казкові герої Маша і Ведмідь, Лінь, Чортенята, Ангели й Святий Миколай з усіх сил старалися не забути слова й укотре нагадати, що добро завжди перемагає зло.

– Діти, ви такі молодці, ви просто неймовірні! Дякуємо за виставу, за ваші старання, за старання ваших вихователів. А за те, що були слухняні протягом року, гарно вчилися, ми привезли подарунки. Дуже багато людей підтримують вас і передають вітання, – звернулася до вихованців інтернату директор «КП» Олена Данилишин.

– У нас навчаються особливі діти, тому для них корисними будуть саме такі розваги для розуму і кмітливості. Вдячні, що є добрі люди, які не забувають про нас. Щира подяка кожному, хто віддав часточку добра нашим вихованцям, – ділиться емоціями директор школи-інтернату Олександр Мельніченко.

Нині в інтернаті перебуває сотня вихованців. Ім’я й історію кожного з них керівник добре знає, за кожного вболіває, як за рідну дитину. Каже, всі учні особливі і до кожного треба мати індивідуальний підхід.

– Були діти, які навчалися­ зразу у звичайній школі, але не змогли адаптуватися у середовищі інших дітей. Коли ж потрапили до нас, відкрилися, навчилися читати і писати, дехто навіть навчився у нас розмовляти і зараз має успіх для свого розумового рівня розвитку. Часто буває так, що після закінчення нашого закладу діти йдуть у дев’ятий клас звичайної школи, далі закінчують професійно-технічне училище і йдуть працювати, – пишається успіхами вихованців Олександр Мельніченко і зауважує, зазвичай у випускників доля складається добре, вони створюють сім’ї, влаштовуються на роботу і нормально живуть у соціумі.

– Це не перша наша благодійна акція для дітей і ми щасливі, що з кожним разом до нас долучається все більше небайдужих людей, які стають справжніми друзями редакції.

Щиро дякуємо за надані подарунки директору підприємства «Кіровоградхліб 2014» Владлені Умновій, Службі автомобільних доріг Кіровоградщини та її прес-секретарю Жанні Петрович, прес-секретарю обласної прокуратури Наталії Алєєксєнко, пат­рульній поліції обласного центру, родині Цуканових, Наталії Котлярчук, яка фактично ініціювала акцію, Вікторії Мукоїді, Владиславу Соляру, Наталії Андріяновій, Віталію Останньому, Олені Запісочній, Тетяні Пашиновій, Владиславу Сенчилу, Геннадію Сяб­ренку, речниці Апеляційного суду області Наталії Гладуняк, Анні Шипуліній, клінінговій компанії «Універсальний Прибиральник», учням Кіровоградського колегіуму та їхній учительці Світлані Матвеєвій і всім, хто здатен творити дива, – додала Олена Данилишин.

Втім педагоги і вихованці школи-інтернату сподіваються на здійснення найбільшої своєї мрії.

– Багато для затишку і комфорту у приміщенні інтернату зроблено руками дітей і наших педагогів, але є у нас іще одне велике бажання – мати гарний спортивний зал. Дуже сподіваюся, що воно збудеться і діти з радістю займатимуться там. Це ще більше дасть змогу не тільки поліпшити їхні знання й уміння, а краще адаптуватися у сучасному світі, – зізнається Олександр Мельніченко.

 

01774


фото: Олена Данилишин

e-max.it: your social media marketing partner