В Олександрії двоє чоловіків і жінка оселилися в теплотрасі

,

0132833-річний Сергій Литовченко, 20-річна Римма Романенко й 30-річний Олександр Цеховлес уже п’ятий місяць живуть під землею. За двері їм служить каналізаційний люк, а за квартиру – теплотраса. Сергій і Римма – пара. Олександр – їхній друг із особливими потребами.

Удень усі троє йдуть на заробітки – збирають папір, поліетилен і скло на смітниках, іноді жебракують, а ввечері повертаються «додому».

Їхня теплотраса знаходиться по сусідству з багатоповерхівками. Люди до трійки звикли. Ба більше, іноді навіть підгодовують. На відміну від підлітків – ті неабияк лякають, бо кидають у люк запалені сірники, петарди, цеглу…

Сергій і Римма кажуть, що родом із Донецька. Називають себе цивільними чоловіком і дружиною. Олександр – із Нової Праги. За його словами інвалідність має, бо колись обморозив ноги.

На питання, чи є в теплотрасі діти, компанія запевняє, що це неправда. Мовляв, розмови, що з дорослими живуть непов­нолітні, з’явилися через Римму – та на вигляд як школярка.

Трійка пристосувалася до життя у підземеллі. У туалет ходять на майданчик для сміття. Там же і миються. Воду гріють на трубі.

– Звичайно, хочеться відновити документи, оселитися в якомусь покинутому будинку, знайти роботу… – зізнається Сергій Литовченко.

 

текст: Руслан Гаврилов, Ірина Іванова

фото: Руслан Гаврилов

e-max.it: your social media marketing partner