Офіційно

Суд залишив Лозінського за гратами

,

1159Апеляційний суд Київської області залишив екс-нардепа Віктора Лозінського в ув'язненні, таким чином скасувавши рішення Бориспільського міськрайонного суду про дострокове звільнення останнього з місць ув'язнення. Наші київські колеги розповідають, що поки вирішувалася подальша доля Лозінського, під стінами зібралося кілька десятків, які вимагали його відпустити.

Тим не менш суд постановив частково задовольнити клопотання прокуратури, а саме скасувати рішення суду першої інстанції і відхилити клопотання з боку захисту.

Системний адміністратор апеляційного суду увімкнув величезний телевізор, на екрані з'явився Лозинський.

–Ув'язнений спілкуватиметься з судом в режимі он-лайн, – пояснила суддя. – У даний момент він знаходиться в колонії.

Стан свого здоров’я колишній нардеп вважає стабільно тяжким і каже, що достроково звільнився, аби пройти лікування, а не для того щоб уникнути правосуддя.

Рішення суду його захисник не задоволений. Попередив, що звертатиметься до Європейського суду і робитиме все можливе аби звільнити свого підзахисного.

Як уже повідомляла «КП», на початку червня бориспільський суд вирішив достроково звільнити Лозінського з-під варти за станом здоров'я. Коли громадськість дізналася про це, обуренню не було меж. Відтак, вранці, 12 червня, правоохоронці затримали Лозінського під Білою Церквою й доставили назад у колонію.

Тим часом Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти судді, який звільнив Лозінського, а також проти співробітників Державної пенітенціарної служби.

Нагадаємо, екс-нардеп був спочатку засуджений до 15 років ув'язнення за вбивство 55-річного Валерія Олійника. Після суду йому двічі скорочували термін – спочатку до 14, а потім узагалі до 10 років. Спробу вийти на волю Лозінський зробив, відсидівши лише 4 роки і 3 місяці.
e-max.it: your social media marketing partner