У Бобринецькому районі випадковий перехожий урятував із колодязя п’ятирічного хлопчика

,

03846У селі Шляховому Бобринецького району п’ятирічний хлопчик упав у колодязь. Дитину врятував випадковий перехожий, який не вагаючись застрибнув у кількаметрову пастку.

Біда сталася, коли діти без нагляду бавилися біля відкритого колодязя на околиці села. Двоє хлопчиків десяти і п’яти років випробовували ляду, яка хиталася наче гойдалка. Менший не втримався на дошці і шубовснув у глиб, розповідають люди, які поспішили на крик дітей про допомогу.

У цей час вулицею проїжджав на вантажівці житель сусіднього села Сергій Кутовий. Побачив, як біля колодязя зібралося чимало людей і зрозумів, що сталося щось надзвичайне. Зупинив автівку і з ліхтариком побіг до криниці, де у воді, тримаючись за ланцюг, плавав, мов жабеня, малий хлопчик.

– Я відразу зрозумів, що кожна хвилина на рахунку, адже вода в криниці льодяна. Та й дитина при падінні могла забитися. По мотузці спустився донизу, перевірив стан хлопчини і почав разом із ним підійматися догори, – розповідає рятівник і додає, уже подолавши половину шляху, не втримався і зірвався вниз. – Занурилися під воду метрів на три. Ледве встиг ухопити і витягнути дитину з-під води.

Друга спроба підйому була успішнішою: вибратися на поверхню обом допомогли люди. Одразу викликали швидку, малого оглянули і залишили вдома. На щастя, той обійшовся тільки переляком.

Герой-рятівник про вчинок говорить дуже стримано, каже, на його місці так вчинив би кожен. Сусіди розповідають, мама хлопчика поїхала на заробітки, а дитину залишила під нагляд бабусі. Жителі села припускають, лиха могло б і не статися, аби колодязі закривалися, а діти мали майданчик для дозвілля.

 

фото: «Честь хлібороба»

e-max.it: your social media marketing partner