Той, що біжить у трусах

,

1422«КП» уже розповідала про те, як під час матчу «Зірка» – «Олександрія», що відбувся у Кіровограді минулої неділі, на футбольне поле вискочив фанат у трусах, з прапором України на плечах і в масці Путіна та зробив «коло пошани». Тоді з’ясувалося, що то був олександрійський уболівальник. «КП» розшукала цього сміливця і розпитала, чому вдався до такого божевілля.

Богданові – трохи більше двадцяти. Свій точний вік не називає. Проте, зізнається, що нині вчиться на п’ятому курсі одного з вишів області. Хлопець займається спортом і входить до складу ультрас «SA07» футбольного клубу «Олександрія». Ігри улюбленої команди намагається не пропускати ані вдома, ані на виїзді.

– Таку пробіжку влаштував уперше. Не бачу ніякого сенсу повторювати цю акцію, оскільки вона не буде мати ніякого інтересу ні для мене, ні для публіки. Одного разу цілком досить. Це не піар, а політична позиція, яку я продемонстрував у такий спосіб, – розповідає фанат і додає, що продовжувати свій протест наміру не має, мовляв, не хоче піаритися. Тож уболівальники побачили його в трусах на стадіоні вперше і востаннє.

1423Ідея з пробіжкою в Богдана виникла спонтанно. Хлопець знав, що за свою витівку може отримати покарання, проте вирішив іти до кінця і вкотре наголосити, що українцям не варто боятися Путіна. Вважає, президенту РФ залишилося не довго бути при владі і він жалкуватиме, що вторгся в Україну.

– Цією пробіжкою хотів показати, що Путін всього-на-всього клоун, і скоро він утікатиме зі свого трону в одних лише трусах і шкодуватиме, що поліз в Україну. У місті на мою витівку  люди реагують по-різному, одні – звичайно ж говорять, що жити від цього краще не стане, інші зрозуміли цю акцію правильно, як жарт, чергову витівку фана і можливість посміхнутися, не зважаючи на складні умови, в яких зараз перебуває наша держава. Претензій мені ніхто не висловлював, ні працівники стадіону, ні правоохоронці, – зізнається Богдан.

«КП» поспілкувалася з уболівальниками, які були на тій грі і на власні очі мали нагоду побачити того, що біг у трусах. Однак ті по-різному поставилися до такої акції. Хтось назвав цей учинок дурним, проте переважна більшість схвально сприйняла пробіжку, відзначаючи, що такий епізод пожвавив увагу трибун, адже сама гра була не надто цікавою.

Тим не менш уболівальники однозначно позитивно оцінили предматчеву «Ходу єдності» олександрійських та кіровоградських фанатів, які припинили ворожнечу та об’єдналися заради єдності всієї України. Олександрійський «Путін» також брав у ній участь.

1424– Щодо постійної чи тимчасової дружби кіровоградських та олександрійських фанатів нічого конкретного не скажу. Тільки додам, що зараз є більш принципові вороги, заради перемоги над ними і варто об’єднувати зусилля, що, власне, зробили вболівальники обох клубів.

Нагадаємо, місяць тому в Олександрії стався схожий випадок. Тоді під час другого тайму матчу «Олександрія» – «Нива» на поле вибіг голий уболівальник. Він зробив невелике коло, а потім повернувся за огорожу через отвір між рекламними щитами. Сміливцем виявився теж житель Олександрії, який представився далекобійником Сергієм. Згодом він зізнався, що у такий спосіб висловлював свій протест проти політики Путіна на сході України.

– Я проти Путіна. Це була акція проти війни, – прокоментував Сергій.

На «голу» витівку Сергія глядачі на трибунах відреагували в цілому схвально – під час пробіжки чоловікові аплодували, повідомляли наші олександрійські колеги.
e-max.it: your social media marketing partner